Coins kopen op Uniswap (instructies)

Uniswap is een gedecentraliseerde exchange die het zeer eenvoudig maakt om Ethereum tokens te kopen en te verkopen, zoals Ampleforth, ChainLink en Compound. Omdat de exchange decentraal is hoe je ook geen ID verificatie te doen en kan je meteen aan de slag. Wel zijn er een aantal voorbereidingsstappen nodig.

 1. Ether (Ethereum) kopen
 2. MetaMask installeren en instellen (Ethereum wallet)
 3. Ether naar wallet sturen
 4. Coins swappen

Of bekijk welke tokens er beschikbaar zijn op UniSwap.

(Update) DeFi exchanges

In augustus en september van 2020 zijn decentrale exchanges als paddenstoelen uit de grond geschoten, die binnen korte tijd miljoenen en in sommige gevallen zelfs miljarden aan cryptovaluta bevatten. Vaak zijn ze gebaseerd op Uniswap, omdat de code hiervan open-source is en je het mag dupliceren. Veel exchanges voegen wat functionaliteiten toe; in veel gevallen is dit het toevoegen van een eigen token. Hiermee kunnen ze de liquidity providers extra belonen en daardoor nog hogere rentes uitkeren. Let er wel op dat veel van deze exchanges snel in elkaar zijn gezet en dus vaak niet grondig zijn gecontroleerd op bugs of mogelijkheden voor de makers om er met alle coins vandoor te gaan. Zorg dus dat je hier geen grote bedragen in stopt totdat er meer zekerheid is.

SushiSwap exchange

SushiSwap is een kloon van UniSwap waarbij de gebruiker extra $SUSHI tokens kan verdienen wanneer deze vermogen kan bieden aan de pool. Momenteel kan je de volgende coins staken:

 • Sushi Party: SUSHI-ETH
 • Tether Turtle: USDT-ETH
 • Circle Snail: USDC-ETH
 • Donald DAI: DAI-ETH
 • Spartan Dollar: SUSD-ETH
 • Umami Squid: UMA-ETH
 • Band-osaurus BAND-ETH
 • Toadie Marine: LINK-ETH
 • Ample Chicks: AMPL-ETH
 • Compound Truffle: COMP-ETH
 • Aave Boar: LEND-ETH
 • Synthetic Snake: SNX-ETH
 • YFI Whale: YFI-ETH
 • REN Rhino: REN-ETH
 • BASED Bull: BASE-SUSD
 • SRM Shark: SRM-ETH
 • YAMv2: YAMV2-ETH
 • CRV Crocodile: CRV-ETH
SushiSwap

Mooniswap exchange

Mooniswap is een gedecentraliseerde exchange gebaseerd op UniSwap maar het lijkt er ook veel op. Het is gemaakt door het 1inch team en heeft een aantal fundamentele verschillen, voornamelijk hoe de verdiende trading fees worden gedistribueerd onder gebruikers.

Net als UniSwap kan je hier vrijwel alle ERC20 Ethereum tokens op verhandelen. Welke dit zijn, vind je onderaan deze pagina.

Mooniswap Exchange DeFi

JustSwap exchange (TRON)

Wanneer je wilt meedoen aan yield farming maar je inleg is te klein om 10 tot 30 dollar aan Ethereum Gas fees te betalen heb je een aantal alternatieven. De meest toegankelijke optie is dit te doen via Binance, die sinds kort een eigen DeFi functie heeft. Wat je ook kunt doen is yield farming via de TRON cryptocurrency. Hierbij betaal je op het moment van schrijven een fractie van een cent aan transactiekosten en de functionaliteit is vrijwel identiek aan Ethereum. Of hierdoor er een groter aanbod komt aan farming opties zal de tijd moeten uitwijzen.

JustSwap exchange TRON TRX

1. Ether kopen op een exchange

Om te kunnen beginnen met “swappen” heb je Ether nodig, omdat alle tokens op het Ethereum protocol draaien. Wanneer je deze nog net bezit kan je deze eenvoudig kopen bij een Exchange zoals Bitvavo. Het voordeel hiervan is dat je hier binnen enkele minuten je ID kan verifiëren en direct je coins kan kopen met iDeal:

2. Metamask installeren en instellen

De meest eenvoudige wallet voor het gebruik van UniSwap is MetaMask. Deze wallet kan je binnen enkele minuten instellen en draait in een Chrome extensie zodat je dit makkelijk op verschillende pagina’s kan gebruiken. MetaMask is gratis in het gebruik en kan je downloaden in de Chrome Webstore, download: https://chrome.google.com/webstore/detail/metamask/nkbihfbeogaeaoehlefnkodbefgpgknn

Wanneer je de extensie hebt geinstalleerd, wordt er automatisch een nieuwe tab geopend met het installatieproces:

MetaMask instellen voor Uniswap
MetaMask instellen voor Uniswap

Het installatieproces is zeer eenvoudig en bestaat uit een aantal stappen: wachtwoord instellen, woorden genereren en woorden controleren. Sla je wachtwoord en je woorden goed op, buiten het bereik van anderen!

Als het goed is staat het vos icoontje van MetaMask nu rechtsboven in je browser. Wanneer dit er niet staat, moet je het wellicht even vastprikken onder het puzzel icoontje:

MetaMask chrome icoon

Als je op het icoontje klikt zie je de inhoud van je wallet. Het installatieproces is nu compleet! Wanneer je op de naam van het account of het adres eronder (0xe… etc) kopieer je je Ethereum adres waar je Ether en alle andere tokens naartoe kunt sturen. Nu ben je klaar om Ether naar je wallet te sturen in stap 3.

MetaMask installeren

3. Ether naar je wallet sturen

Kopieer je Ether adres uit MetaMask (beginnend met 0x…) en ga terug naar je Bitvavo account. Ga hier naar de Ethereum pagina en klik op “openemen”:

bitvavo ethereum opnemen

Vul hier in hoeveel Ether je naar MetaMask wilt overmaken en plak het juiste adres.

(! let op, door de drukte op het Ethereum netwerk kan een transactie wat langer duren dan normaal !)

4. Laatste stap: coins swappen

Ga naar de UniSwap en je ziet direct de swap interface. Klik op “Connect Wallet” om je MetaMask wallet te koppelen. Nu verschijnt een popup van MetaMask om UniSwap toestemming te geven om je wallet details in te zien. Ga akkoord en volg de stappen.

uniswap tokens wisselen

Geef vervolgens aan welke coins je wilt swappen en de interface zal een prijs aangeven die je betaalt voor de token. Deze wordt vervolgens direct naar je MetaMask wallet gestuurd. Op dezelfde manier kun je je tokens ook weer omzetten naar Ether. Mocht je ze weer willen verkopen voor Euro’s dan kan je ze via dezelfde weg terugsturen naar BitVavo en ze daar omzetten!

Overtuigd? Koop nu direct Ethereum op Bitvavo!

Beschikbare tokens op UniSwap

Schuiven naar boven