ᐅ Chainlink (LINK) kopen 2020 ᐊ + rente op Chainlink

📈 Chainlink kopen op Bitvavo! 🇳🇱

Chainlink (LINK) prijs

Wat is Chainlink

### Wat is Chainlink? Chainlink (LINK) is een gedecentraliseerd oracle-netwerk dat tot doel heeft slimme contracten te verbinden met gegevens uit de echte wereld. Chainlink is ontwikkeld door Sergey Nazarov, met Steve Ellis als de andere medeoprichter. Het hield een ICO in september 2017 en haalde $ 32 miljoen op, met een totaal aanbod van 1 miljard LINK-tokens. LINK, de cryptocurrency die eigen is aan het Chainlink gedecentraliseerde oracle-netwerk, wordt gebruikt om node-operators te betalen. Omdat het Chainlink-netwerk een reputatiesysteem heeft, kunnen node-providers die een grote hoeveelheid LINK hebben, worden beloond met grotere contracten, terwijl het niet leveren van nauwkeurige informatie resulteert in een aftrek van tokens. Ontwikkelaars omschrijven LINK als “een ERC20-token, met de aanvullende ERC223 ‘transfer and call’-functionaliteit voor overdracht (adres, uint256, bytes), waardoor tokens kunnen worden ontvangen en verwerkt door contracten binnen een enkele transactie.’ ‘ Na de LINK ICO van $ 32 miljoen in 2017, werd 32 procent van de LINK-tokens naar knooppuntoperatoren gestuurd om het ecosysteem te stimuleren en 30 procent bleef binnen Chainlink voor ontwikkeling (35 procent werd verkocht in de openbare tokenverkoop). ### Wat zijn orakels? Chainlink is een platform dat tot doel heeft de kloof te overbruggen tussen op blockchaintechnologie gebaseerde slimme contracten (wijdverspreid door Ethereum) en toepassingen in de echte wereld. Omdat blockchains geen toegang hebben tot gegevens buiten hun netwerk, zijn orakels (een defi-instrument) nodig om te functioneren als datafeeds in slimme contracten. In het geval van Chainlink zijn de orakels verbonden met het Ethereum-netwerk. Orakels leveren externe gegevens (bijv. Temperatuur, weer) die slimme contractuitvoeringen activeren bij het voldoen aan vooraf gedefinieerde voorwaarden. Deelnemers aan het Chainlink-netwerk worden gestimuleerd (via beloningen) om slimme contracten te bieden met toegang tot externe datafeeds zoals API-informatie. Mochten gebruikers toegang willen tot off-chain data, dan kunnen ze een verzoekend contract indienen bij Chainlink’s netwerk. Deze contracten zullen het verzoekende contract matchen met de juiste orakels. De contracten omvatten een reputatiecontract, een contract voor ordermatching en een aggregatiecontract. Het samenvoegingscontract verzamelt gegevens van de geselecteerde orakels om het meest nauwkeurige resultaat te vinden. ### Waar kun je Chainlink kopen? U kunt Chainlink (LINK) kopen op elke beurs die de digitale valuta ondersteunt. Voor de meest recente lijst met uitwisselingen en handelsparen voor deze cryptocurrency, klik op onze [market pairs tab] (https://coinmarketcap.com/currencies/chainlink/markets/).

Chainlink (LINK) kopen

Bitvavo is de grootste en tevens de goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland, voor zowel beginnende als ervaren crypto handelaren. Je kunt er meer dan 50 cryptovaluta verhandelen en je betaalt maximaal 0.25% handelskosten. Voor beginners is er een eenvoudige interface beschikbaar zodat je zonder enkele ervaring makkelijk en snel crypto coins kan kopen en verkopen. Een van de grootste voordelen van Bitvavo is dat je kan betalen met iDeal, Bancontact en Creditcard. Je ID wordt binnen enkele minuten (!) geverifieerd dus je kunt al snel beginnen met handelen!

Chainlink (LINK) staking

Je kunt passief cryptocurrency verdienen door Chainlink beschikbaar te stellen aan het netwerk. Als je LINK op een exchange hebt staan die staking mogelijkheden heeft is dit zeer eenvoudig. Meestal ga je simpelweg naar de staking sectie van de exchange en daar kan je aangeven hoeveel je beschikbaar wilt stellen. Rente die je hierop kunt ontvangen varieert van 1% tot zelfs 20% per jaar. Er zijn verschillende manieren van staken, waaronder lending, fixed staking, flexible staking en savings. Afhankelijk van het type staking zet je je coins vast voor een vaste periode of blijft het flexibel. Onderstaand zie je de staking mogelijkheden voor Chainlink

Via Binance savings verdien je 0,80%. Ga naar Binance savings >>

Via Crypto.com staking verdien je 2,00%. Ga naar Crypto.com staking >>

Informatiebronnen

Chainlink is een token die beschikbaar is sinds 2017-9. Belangrijke use cases voor Chainlink zijn onder andere: Platform, DeFi, Oracles, Smart Contracts. Meer informatie vind je op de officiële website van Chainlink: https://chain.link/.

Chainlink converter

Schuiven naar boven