ᐅ Tezos (XTZ) kopen 2020 ᐊ + rente op Tezos

📈 Tezos kopen op Bitvavo! 🇳🇱

Tezos (XTZ) prijs

Wat is Tezos

#### Wat is Tezos? Tezos (XTZ) is een multifunctioneel platform dat gedecentraliseerde applicaties (DApps) en slimme contracten ondersteunt. Het werd ontwikkeld door Arthur Breitman, met steun van zijn vrouw Kathleen Breitman, en lanceerde in 2017 een eerste muntenaanbieding (ICO) waarmee $ 232 miljoen US dollar werd opgehaald. Een jaar na de ICO lanceerde Tezos in juli 2018 zijn bèta-netwerk. Het Tezos-platform heeft tot doel een zelfcorrigerend protocol en on-chain governance te combineren om netwerkaanpassingen te beheren en ondersteunt Turing complete slimme contracten. Tezos wordt ook ondersteund door de Tezos Foundation, een in Zwitserland gevestigde entiteit die het Tezos-protocol promoot door middel van subsidies en andere kapitaalvehikels. ### Hoe werkt Tezos? Tezos werkt door prikkels te creëren voor gebruikers om deel te nemen aan de kernontwikkeling van het Tezos-protocol. De blockchain gebruikt echter ook formele wiskundige bewijzen om ervoor te zorgen dat bepaalde kritieke eigenschappen van het Tezos-protocol behouden blijven, waardoor het netwerk gedecentraliseerd blijft. ### Kun je Tezo’s mijnen? Je kunt niet mijnen op de Tezos-blockchain zoals je een proof-of-work-cryptocurrency zoals Bitcoin zou doen, omdat het in plaats daarvan is gebaseerd op een proof-of-stake consensus (DPoS) -mechanisme in plaats van op een proof-of-work-protocol. Het Tezos-protocol wordt aangedreven door XTZ-tokens, die worden gemaakt door middel van “bakken”. ### Wat is Tezos aan het bakken? In plaats van te minen, verdienen Tezos-bakkers (ook bekend als afgevaardigden) beloningen van Tezos-tokens door uit te zetten, d.w.z. ze storten deposito’s in en worden beloond voor het ondertekenen en publiceren van blokken, en getuigen valideren vervolgens de blokken. Oneerlijke bakkers verliezen hun XTZ-aanbetalingen, wat een stimulans is om eerlijk te blijven in het Tezos-ecosysteem. Tezos is geïmplementeerd in de OCaml-programmeertaal, waarvan wordt gezegd dat deze “functionele, imperatieve en objectgeoriënteerde stijlen” biedt.

Tezos (XTZ) kopen

Bitvavo is de grootste en tevens de goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland, voor zowel beginnende als ervaren crypto handelaren. Je kunt er meer dan 50 cryptovaluta verhandelen en je betaalt maximaal 0.25% handelskosten. Voor beginners is er een eenvoudige interface beschikbaar zodat je zonder enkele ervaring makkelijk en snel crypto coins kan kopen en verkopen. Een van de grootste voordelen van Bitvavo is dat je kan betalen met iDeal, Bancontact en Creditcard. Je ID wordt binnen enkele minuten (!) geverifieerd dus je kunt al snel beginnen met handelen!

Tezos (XTZ) staking

Je kunt passief cryptocurrency verdienen door Tezos beschikbaar te stellen aan het netwerk. Als je XTZ op een exchange hebt staan die staking mogelijkheden heeft is dit zeer eenvoudig. Meestal ga je simpelweg naar de staking sectie van de exchange en daar kan je aangeven hoeveel je beschikbaar wilt stellen. Rente die je hierop kunt ontvangen varieert van 1% tot zelfs 20% per jaar. Er zijn verschillende manieren van staken, waaronder lending, fixed staking, flexible staking en savings. Afhankelijk van het type staking zet je je coins vast voor een vaste periode of blijft het flexibel. Onderstaand zie je de staking mogelijkheden voor Tezos

Via Binance staking verdien je 6% – 7%. Ga naar Binance staking >>

Via Binance savings verdien je 1,18%. Ga naar Binance savings >>

Via Coinbase staking verdien je 4,67%. Ga naar Coinbase staking >>

Via Crypto.com staking verdien je 2,00%. Ga naar Crypto.com staking >>

Informatiebronnen

Tezos is een coin die beschikbaar is sinds 2017-10. Belangrijke use cases voor Tezos zijn onder andere: Platform, Enterprise solutions, Smart Contracts. Meer informatie vind je op de officiële website van Tezos: https://www.tezos.com/.

Tezos converter

Schuiven naar boven