ᐅ XRP (XRP) kopen 2020 ᐊ + rente op XRP

📈 XRP kopen op Bitvavo! 🇳🇱

XRP (XRP) prijs

Wat is XRP

### Wat is XRP? Om te beginnen is het belangrijk om het verschil tussen XRP, Ripple en RippleNet te begrijpen. XRP is de valuta die draait op een digitaal betalingsplatform genaamd RippleNet, dat bovenop een gedistribueerde grootboekdatabase genaamd XRP Ledger staat. Terwijl RippleNet wordt gerund door een bedrijf genaamd Ripple, is XRP Ledger open-source en niet gebaseerd op blockchain, maar eerder op de eerder genoemde gedistribueerde grootboekdatabase. Het RippleNet-betalingsplatform is een real-time bruto-vereveningssysteem (RTGS) dat tot doel heeft directe geldtransacties wereldwijd mogelijk te maken. Hoewel XRP de cryptocurrency is die eigen is aan de XRP Ledger, kunt u eigenlijk elke valuta gebruiken om transacties op het platform uit te voeren. Hoewel het idee achter het Ripple-betalingsplatform voor het eerst werd geuit in 2004 door Ryan Fugger, duurde het tot Jed McCaleb en Chris Larson in 2012 het project overnamen dat Ripple werd gebouwd (destijds werd het ook OpenCoin genoemd) . ### Hoe werkt XRP? XRP is gemaakt door Ripple om een snel, goedkoper en beter schaalbaar alternatief te zijn voor zowel andere digitale activa als bestaande monetaire betalingsplatforms zoals SWIFT. Het grootboek van RippleNet wordt onderhouden door de wereldwijde XRP-gemeenschap, met Ripple het bedrijf als actief lid. Het XRP Ledger verwerkt transacties ongeveer elke 3-5 seconden, of wanneer onafhankelijke validatorknooppunten een consensus bereiken over zowel de volgorde als de geldigheid van XRP-transacties – in tegenstelling tot proof-of-work mining zoals Bitcoin (BTC). Iedereen kan een Ripple-validator zijn en de lijst bestaat momenteel uit Ripple samen met universiteiten, financiële instellingen en anderen. ### Hoe koop je XRP? U kunt XRP kopen op elke beurs die de digitale valuta aanbiedt. Voor de meest recente lijst met uitwisselingen en handelsparen voor deze cryptocurrency, klik op onze [marktparen-tab] (https://coinmarketcap.com/currencies/xrp/markets/). Vergeet niet om je eigen onderzoek te doen voordat je een uitwisseling kiest! ### Hoe slaat u XRP op? U kunt uw XRP opslaan op een beurs, waar de beurs verantwoordelijk is voor de veiligheid van uw activa, of uw XRP opslaan in een koude of warme portemonnee.

XRP (XRP) kopen

Bitvavo is de grootste en tevens de goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland, voor zowel beginnende als ervaren crypto handelaren. Je kunt er meer dan 50 cryptovaluta verhandelen en je betaalt maximaal 0.25% handelskosten. Voor beginners is er een eenvoudige interface beschikbaar zodat je zonder enkele ervaring makkelijk en snel crypto coins kan kopen en verkopen. Een van de grootste voordelen van Bitvavo is dat je kan betalen met iDeal, Bancontact en Creditcard. Je ID wordt binnen enkele minuten (!) geverifieerd dus je kunt al snel beginnen met handelen!

XRP (XRP) staking

Je kunt passief cryptocurrency verdienen door XRP beschikbaar te stellen aan het netwerk. Als je XRP op een exchange hebt staan die staking mogelijkheden heeft is dit zeer eenvoudig. Meestal ga je simpelweg naar de staking sectie van de exchange en daar kan je aangeven hoeveel je beschikbaar wilt stellen. Rente die je hierop kunt ontvangen varieert van 1% tot zelfs 20% per jaar. Er zijn verschillende manieren van staken, waaronder lending, fixed staking, flexible staking en savings. Afhankelijk van het type staking zet je je coins vast voor een vaste periode of blijft het flexibel. Onderstaand zie je de staking mogelijkheden voor XRP

Via Binance savings verdien je 0,34%. Ga naar Binance savings >>

Via Crypto.com staking verdien je 1,50%. Ga naar Crypto.com staking >>

Informatiebronnen

XRP is een coin die beschikbaar is sinds 2013-8. Belangrijke use cases voor XRP zijn onder andere: Medium of Exchange, Enterprise solutions. Meer informatie vind je op de officiële website van XRP: https://ripple.com/xrp/.

XRP converter

Schuiven naar boven