ᐅ Monero (XMR) kopen 2020 ᐊ + rente op Monero

📈 Monero kopen op Binance!

Monero (XMR) prijs

Wat is Monero

### Wat is Monero? Monero (XMR) is een privé, veilige en onvindbare cryptocurrency die op 18 april 2014 werd gelanceerd als een fork van ByteCoin. Het is een open-source, privacygerichte digitale valuta die is gebouwd op een blockchain die is ontworpen om ondoorzichtig te zijn. Met Monero wordt gezegd dat u de volledige controle heeft over uw geld en privacy, aangezien niemand anders de saldi of transacties van iemand anders kan zien. Monero werkt als een op privacy gerichte cryptocurrency door ringhandtekeningen en stealth-adressen te gebruiken. Een ringsignatuur is een anonieme digitale handtekening die niet onthult wie de transactie heeft ondertekend. Ze worden gegenereerd op het Monero-platform door een combinatie van de accountsleutels van een afzender en openbare sleutels op de blockchain. Stealth-adressen zijn willekeurig gegenereerde adressen die tijdens elke transactie worden aangemaakt voor een eenmalig gebruik, en ze verbergen het bestemmingsadres van een transactie, evenals de identiteit van de ontvanger. Ring vertrouwelijke transacties (RingCT) verbergt ook het bedrag van de transactie; deze functie is in januari 2017 toegevoegd als een verplichte functie van alle Monero-netwerktransacties. Monero is gebaseerd op het CryptoNote-protocol en heeft een dynamische blokgrootte en kosten, in tegenstelling tot Bitcoin. ### Hoe gebruik je Monero? Monero-mijnbouw kan solo worden gedaan of door lid te worden van een mijnbouwpool. In tegenstelling tot sommige proof-of-work cryptocurrencies zoals Bitcoin, vereist mijnbouw Monero geen applicatiespecifieke geïntegreerde schakelingen (ASIC’s), ook al is het gebaseerd op een proof-of-work-algoritme. Monero-mining kan worden gedaan op elke CPU of GPU, op een Windows, Mac, Linux en Android, aangezien het Monero-mijnalgoritme specifiek “kleine” knooppunten ondersteunt. Een populaire Monero-mijnwerker, Coinhive, werd in maart 2019 stopgezet. De service werkte door een Monero-mijnscript te genereren als alternatief voor advertenties, aangezien de CPU van websitebezoekers zou worden gebruikt om Monero te minen, waarbij de site een percentage van Monero-mijnen kreeg in plaats van advertentie-inkomsten. ### Hoe gebruik je Monero? Monero wordt gebruikt als een cryptocurrency die een hoge mate van anonimiteit en privacy biedt. ### Hoe koop je Monero? U kunt Monero kopen op elke beurs die de valuta ondersteunt en beschikbaar is in uw regio. Voor de meest recente lijst met uitwisselingen en handelsparen voor deze cryptocurrency, klik op onze [market pairs tab] (https://coinmarketcap.com/currencies/monero/).

Monero (XMR) kopen

Binance is een van de grootste en meest succesvolle cryptocurrency exchanges ter wereld. Ze staan bekend om hun grote aanbod aan coins en hun uitgebreide en gebruiksvriendelijke handelsplatform. Je kunt sinds korte tijd ook direct euro’s op Binance storten zodat je niet meer eerst Bitcoin op een Nederlandse exchange moet halen en deze naar Binance moet sturen.

Monero (XMR) staking

Je kunt passief cryptocurrency verdienen door Monero beschikbaar te stellen aan het netwerk. Als je XMR op een exchange hebt staan die staking mogelijkheden heeft is dit zeer eenvoudig. Meestal ga je simpelweg naar de staking sectie van de exchange en daar kan je aangeven hoeveel je beschikbaar wilt stellen. Rente die je hierop kunt ontvangen varieert van 1% tot zelfs 20% per jaar. Er zijn verschillende manieren van staken, waaronder lending, fixed staking, flexible staking en savings. Afhankelijk van het type staking zet je je coins vast voor een vaste periode of blijft het flexibel. Onderstaand zie je de staking mogelijkheden voor Monero

Via Binance savings verdien je 0,61%. Ga naar Binance savings >>

Informatiebronnen

Monero is een coin die beschikbaar is sinds 2014-5. Belangrijke use cases voor Monero zijn onder andere: Mineable, PoW, Medium of Exchange, RingCT. Meer informatie vind je op de officiële website van Monero: https://ww.getmonero.org/.

Monero converter

Schuiven naar boven