ᐅ Stellar (XLM) kopen 2020 ᐊ + rente op Stellar

📈 Stellar kopen op Bitvavo! 🇳🇱

Stellar (XLM) prijs

Wat is Stellar

### Wat is Stellar? Het Stellar-netwerk is een open-source, gedistribueerd blockchain-netwerk dat eigendom is van de gemeenschap en dat wordt gebruikt om overdracht van waarde tussen activa te vergemakkelijken. Stellar streeft ernaar deze overdrachten voor een fractie van een cent te vergemakkelijken, terwijl het een open financieel systeem wil zijn dat mensen van alle inkomensniveaus toegang geeft tot goedkope financiële diensten. De native digitale valuta van het Stellar-netwerk staat bekend als Lumens (XLM). Elke Stellar-account moet een kleine hoeveelheid Lumens aanhouden om te fungeren als een barrière tegen het spammen van het Stellar-betalingssysteem. Door het gebruik van Lumens kan een gebruiker elke valuta die hij bezit naar iemand anders in een andere valuta verzenden. Stellar ondersteunt ook slimme contracten. Stellar werd in 2014 mede opgericht door voormalig advocaat Joyce Kim en Jed McCaleb. Jed McCaleb is ook de oprichter van de inmiddels ter ziele gegane Mt. Gox-uitwisseling en de mede-oprichter van Ripple. In feite gebruikten beide betalingsnetwerken aanvankelijk hetzelfde protocol. Net als Ripple is Stellar ook een betalingstechnologie die tot doel heeft financiële instellingen met elkaar te verbinden en de kosten en tijd die nodig zijn voor grensoverschrijdende overschrijvingen drastisch te verminderen, hoewel Ripple zich richt op banken, richt Stellar zich op het bankieren van niet-bankieren. Een van de grootste samenwerkingsverbanden van Stellar is met IBM – ondertekend in oktober 2017 – om meerdere valutacorridors op te zetten voor betalingsgemak in de Stille Zuidzee. Stellar wordt ook ondersteund door de Stellar Development Foundation, een non-profitorganisatie die helpt bij het onderhoud van de codebase van Stellar en onder andere Stellar-gemeenschappen ondersteunt. ### Hoe vind je Stellar? In tegenstelling tot proof-of-work cryptocurrencies zoals Bitcoin, kan Stellar niet worden gedolven. Toen het Stellar-netwerk in 2014 live ging, werden 100 miljard lumen gecreëerd met een jaarlijkse inflatie van 1%. In oktober 2019 maakte een stemming door de gemeenschap echter een einde aan het inflatiemechanisme en werd de totale lumenaanvoer in november 2019 verminderd, waardoor de totale levering op ongeveer 50 miljard lumen bleef zonder dat er meer lumen meer moesten worden gecreëerd. Terwijl er ongeveer 20 miljard lumen op de open markt zijn, heeft de Stellar Development Foundation de andere 30 miljard, die het gebruikt om het Stellar-ecosysteem te ondersteunen, maar die lumen zullen ook geleidelijk de open markt betreden. ### Hoe koop je Stellar Lumens? U kunt XLM kopen op elke beurs die de digitale valuta in uw geografische regio aanbiedt. Voor de meest recente lijst met uitwisselingen en handelsparen voor deze cryptocurrency, klik op onze [market pairs tab] (https://coinmarketcap.com/currencies/stellar/markets/). Denk eraan om altijd je eigen onderzoek te doen voordat je een uitwisseling kiest!

Stellar (XLM) kopen

Bitvavo is de grootste en tevens de goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland, voor zowel beginnende als ervaren crypto handelaren. Je kunt er meer dan 50 cryptovaluta verhandelen en je betaalt maximaal 0.25% handelskosten. Voor beginners is er een eenvoudige interface beschikbaar zodat je zonder enkele ervaring makkelijk en snel crypto coins kan kopen en verkopen. Een van de grootste voordelen van Bitvavo is dat je kan betalen met iDeal, Bancontact en Creditcard. Je ID wordt binnen enkele minuten (!) geverifieerd dus je kunt al snel beginnen met handelen!

Stellar (XLM) staking

Je kunt passief cryptocurrency verdienen door Stellar beschikbaar te stellen aan het netwerk. Als je XLM op een exchange hebt staan die staking mogelijkheden heeft is dit zeer eenvoudig. Meestal ga je simpelweg naar de staking sectie van de exchange en daar kan je aangeven hoeveel je beschikbaar wilt stellen. Rente die je hierop kunt ontvangen varieert van 1% tot zelfs 20% per jaar. Er zijn verschillende manieren van staken, waaronder lending, fixed staking, flexible staking en savings. Afhankelijk van het type staking zet je je coins vast voor een vaste periode of blijft het flexibel. Onderstaand zie je de staking mogelijkheden voor Stellar

Via Binance staking verdien je 2% – 4%. Ga naar Binance staking >>

Via Binance savings verdien je 0,41%. Ga naar Binance savings >>

Via Crypto.com staking verdien je 2,00%. Ga naar Crypto.com staking >>

Informatiebronnen

Stellar is een coin die beschikbaar is sinds 2014-8. Belangrijke use cases voor Stellar zijn onder andere: Medium of Exchange. Meer informatie vind je op de officiële website van Stellar: https://www.stellar.org.

Stellar converter

Schuiven naar boven