ᐅ Terra (LUNA) kopen 2020 ᐊ

Terra (LUNA) prijs

Wat is Terra

Terra streeft ernaar om een nieuwe financiële infrastructuur te bouwen die voor iedereen beter werkt. Het netwerk wordt aangedreven door een familie van stablecoins, elk gekoppeld aan de belangrijkste fiat-valuta’s, allemaal algoritmisch gestabiliseerd door Terra’s eigen token, Luna. Terra’s missie is om geld vrij te maken door een open financiële infrastructuur te bouwen. Luna, als het native uitzetmiddel waaraan de familie van Terra stablecoins hun stabiliteit, bruikbaarheid en waarde ontleent, fungeert zowel als onderpand voor de hele Terra-economie als als een inzet-token dat het PoS-netwerk beveiligt. Luna kan worden vastgehouden en verhandeld als een normale cryptoasset, maar kan ook worden ingezet om beloningen te verdienen in het netwerk die worden gegenereerd door transactiekosten. Luna kan ook worden gebruikt om bestuursvoorstellen te doen en erover te stemmen. De familie van Terra stablecoins bereikt stabiliteit door consistente mijnbeloningen met een krimpende en groeiende geldhoeveelheid. Als het systeem bijvoorbeeld heeft gedetecteerd dat de prijs van een Terra-valuta is afgeweken van zijn koppeling, oefent het druk uit om de prijs te normaliseren. Momenteel omvat de familie van Terra stablecoins: KRT (Terra stablecoin pegged to Korean Won), UST (Terra stablecoin pegged to US Dollar), MNT (Terra stablecoin pegged to Mongolian Togrog), SDR (Terra stablecoin pegged to IMF SDR), met er worden er in de toekomst meer toegevoegd.

Terra (LUNA) kopen

Terra is beschikbaar op meerdere exchanges. Echter kan je niet op alle exchanges Euro’s storten, dus deze zal je eerst via een Nederlandse exchange aan moeten schaffen. Bitvavo is de grootste en tevens de goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland, voor zowel beginnende als ervaren crypto handelaren. Je kunt er meer dan 50 cryptovaluta verhandelen en je betaalt maximaal 0.25% handelskosten. Voor beginners is er een eenvoudige interface beschikbaar zodat je zonder enkele ervaring makkelijk en snel crypto coins kan kopen en verkopen. Een van de grootste voordelen van Bitvavo is dat je kan betalen met iDeal, Bancontact en Creditcard. Je ID wordt binnen enkele minuten (!) geverifieerd dus je kunt al snel beginnen met handelen!

Informatiebronnen

Terra is een coin die beschikbaar is sinds 2019-7. Belangrijke use cases voor Terra zijn onder andere: Store of Value, DeFi, Payments, Stablecoin – Algorithmically-Stabilized. Meer informatie vind je op de officiële website van Terra: https://terra.money/.

Terra converter

Schuiven naar boven