ᐅ Litecoin (LTC) kopen 2020 ᐊ + rente op Litecoin

📈 Litecoin kopen op Bitvavo! 🇳🇱

Litecoin (LTC) prijs

Wat is Litecoin

### Wat is Litecoin? Litecoin is een peer-to-peer cryptocurrency gemaakt door Charlie Lee, een voormalige Google-medewerker, in 2011. De cryptocurrency is gemaakt op basis van het Bitcoin-protocol, maar verschilt in termen van het gebruikte hash-algoritme, hard cap, blokkeer transactietijden en een paar andere factoren. Litecoin werd uitgebracht via een open-sourceclient op GitHub op 7 oktober 2011 en het Litecoin-netwerk ging vijf dagen later live op 13 oktober 2011. Lee’s bedoeling achter Litecoin was om een “lite-versie van Bitcoin” te creëren, en de ontwikkelaars hebben altijd gezegd dat Litecoin kan worden gezien als het “zilver” van het “goud” van Bitcoin. Litecoin verschilt van Bitcoin in de prioriteitstelling van de transactiebevestigingssnelheid, die ongeveer 2,5 minuten per blok is. Litecoin-gebruikers moeten echter mogelijk tot ongeveer 30 minuten wachten voordat hun transactie is verwerkt vanwege netwerkcongestie. Litecoin wordt bij verschillende handelaren geaccepteerd, je kunt een bijgewerkte lijst bekijken op de website van de Litecoin Foundation. ### Hoe gebruik je Litecoin? In tegenstelling tot Bitcoin gebruikt Litecoin het geheugenintensieve Scrypt proof of work mining-algoritme. Met Scrypt kan hardware van consumentenkwaliteit, zoals GPU, die munten minen, wat betekent dat je Litecoin nog steeds kunt minen op een Mac of Windows, alleen of via een pool, iets wat niet langer mogelijk is voor Bitcoin-mining. Scrypt is door zijn ontwerp beter toegankelijk voor gebruikers die willen minen via CPU’s of GPU, aangezien ASIC-gebaseerde mining-rigs niet geschikt zijn voor Litecoin-mining. In het begin waren de Litecoin-blokbeloningen 50 Litecoin, maar de blokbeloning werd in 2015 gehalveerd tot 25 en zal blijven halveren totdat de harde limiet van 84 miljoen Litecoin is bereikt. ### Waar kun je Litecoin opslaan? Litecoin kan zoals de meeste cryptocurrencies worden opgeslagen op een beurs of in een koude of warme portemonnee. ### Hoe kun je Litecoin kopen? U kunt Litecoin kopen op elke beurs die de cryptocurrency ondersteunt. Voor de meest recente lijst met uitwisselingen en handelsparen voor deze cryptocurrency, klik op onze [marktparen-tab] (https://coinmarketcap.com/currencies/litecoin/markets/). Vergeet niet om uw eigen onderzoek te doen voordat u een uitwisseling kiest.

Litecoin (LTC) kopen

Bitvavo is de grootste en tevens de goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland, voor zowel beginnende als ervaren crypto handelaren. Je kunt er meer dan 50 cryptovaluta verhandelen en je betaalt maximaal 0.25% handelskosten. Voor beginners is er een eenvoudige interface beschikbaar zodat je zonder enkele ervaring makkelijk en snel crypto coins kan kopen en verkopen. Een van de grootste voordelen van Bitvavo is dat je kan betalen met iDeal, Bancontact en Creditcard. Je ID wordt binnen enkele minuten (!) geverifieerd dus je kunt al snel beginnen met handelen!

Litecoin (LTC) staking

Je kunt passief cryptocurrency verdienen door Litecoin beschikbaar te stellen aan het netwerk. Als je LTC op een exchange hebt staan die staking mogelijkheden heeft is dit zeer eenvoudig. Meestal ga je simpelweg naar de staking sectie van de exchange en daar kan je aangeven hoeveel je beschikbaar wilt stellen. Rente die je hierop kunt ontvangen varieert van 1% tot zelfs 20% per jaar. Er zijn verschillende manieren van staken, waaronder lending, fixed staking, flexible staking en savings. Afhankelijk van het type staking zet je je coins vast voor een vaste periode of blijft het flexibel. Onderstaand zie je de staking mogelijkheden voor Litecoin

Via BlockFi verdien je 5,00%. Ga naar BlockFi >>

Via Binance savings verdien je 0,44%. Ga naar Binance savings >>

Via Crypto.com staking verdien je 1,50%. Ga naar Crypto.com staking >>

Informatiebronnen

Litecoin is een coin die beschikbaar is sinds 2013-4. Belangrijke use cases voor Litecoin zijn onder andere: Mineable, PoW, Scrypt, Medium of Exchange. Meer informatie vind je op de officiële website van Litecoin: https://litecoin.org/.

Litecoin converter

Schuiven naar boven