ᐅ Grin (GRIN) kopen 2020 ᐊ

Grin (GRIN) prijs

Wat is Grin

Grin is een minimalistische, lichtgewicht cryptocurrency die het Mimblewimble-protocol implementeert voor een unieke balans tussen privacy en schaalbaarheid. De keten heeft geen adressen, geen bedragen en het is niet nodig om gegevens van bestede output op te slaan. Grin is volledig open-source en community-gedreven. Er zit geen enkele entiteit achter, de ontwikkeling van Grin wordt zowel gefinancierd door donaties als vrijwillig door donateurs. Iedereen kan de ontwikkeling ervan bespreken, beïnvloeden of eraan werken. De blokkeringstijd van Grin is 1 minuut, elk met een coinbase-beloning van 60 grins, waardoor er voor altijd 1 eenheid per seconde ontstaat. Deze lineaire emissie zorgt voor een constante toename van het aanbod, maar een afnemende inflatie; waardoor de emissie desinflatoir wordt. Dit eenvoudige ontwerp dient om zowel de veiligheid van de ketting op lange termijn als een eerlijk proces van muntuitgifte aan alle deelnemers te garanderen. In augustus 2016 heeft een anonieme persoon die de bijnaam ‘majorplayer’ gebruikt, zich aangemeld bij een IRC-kanaal voor Bitcoin-onderzoek, een link naar een document laten vallen en vervolgens uitgelogd. Het document met de titel ‘Mimblewimble’ is geschreven onder het pseudoniem Tom Elvis Jedusor. Verschillende ontwikkelaars waren geïnteresseerd, een van hen was Andrew Poelstra, die later een paper publiceerde die verschillende verfijningen en een gedetailleerde technische beschrijving van de originele whitepaper toevoegde. In oktober 2016 begon een ontwikkelaar onder het pseudoniem Ignotus Peverell te werken aan de ontwikkeling van een implementatie van het protocol en werd al snel vergezeld door anderen in een poging om het project te bouwen dat uiteindelijk bekend werd als Grin. Het werd gelanceerd op 15 januari 2019.

Grin (GRIN) kopen

Grin is beschikbaar op meerdere exchanges. Echter kan je niet op alle exchanges Euro’s storten, dus deze zal je eerst via een Nederlandse exchange aan moeten schaffen. Bitvavo is de grootste en tevens de goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland, voor zowel beginnende als ervaren crypto handelaren. Je kunt er meer dan 50 cryptovaluta verhandelen en je betaalt maximaal 0.25% handelskosten. Voor beginners is er een eenvoudige interface beschikbaar zodat je zonder enkele ervaring makkelijk en snel crypto coins kan kopen en verkopen. Een van de grootste voordelen van Bitvavo is dat je kan betalen met iDeal, Bancontact en Creditcard. Je ID wordt binnen enkele minuten (!) geverifieerd dus je kunt al snel beginnen met handelen!

Informatiebronnen

Grin is een coin die beschikbaar is sinds 2019-1. Belangrijke use cases voor Grin zijn onder andere: Mineable, Medium of Exchange, Privacy. Meer informatie vind je op de officiële website van Grin: https://grin.mw/.

Grin converter

Schuiven naar boven