ᐅ Dogecoin (DOGE) kopen 2020 ᐊ

📈 Dogecoin kopen op Binance!

Dogecoin (DOGE) prijs

Wat is Dogecoin

### Wat is Dogecoin? Dogecoin (DOGE) is gebaseerd op de populaire “doge” internetmeme en heeft een Shiba Inu op het logo. De open-source digitale valuta is gemaakt door Billy Markus uit Portland, Oregon en Jackson Palmer uit Sydney, Australië, en werd in december 2013 gesplitst van Litecoin. De makers van Dogecoin zagen het als een leuke, luchtige cryptocurrency die meer aantrekkingskracht zou hebben dan het kernpubliek van Bitcoin, omdat het gebaseerd was op een hondenmemo. Tesla-CEO Elon Musk plaatste verschillende tweets op sociale media dat Dogecoin zijn favoriete munt is. ### Hoe gebruik je Dogecoin? Dogecoin verschilt op verschillende manieren van het proof-of-work-protocol van Bitcoin, waaronder het gebruik van Scrypt-technologie. De altcoin heeft ook een bloktijd van 1 minuut en het totale aanbod is niet afgetopt, wat betekent dat er geen limiet is aan het aantal Dogecoin dat gedolven kan worden. Je kunt Dogecoin alleen mijnen of door lid te worden van een mijnbouwpool. Een doge-mijnwerker kan de digitale valuta minen op Windows, Mac of Linux en met een GPU. Vanaf 2014 kun je Litecoin ook minen in hetzelfde proces van Dogecoin minen, aangezien de processen zijn samengevoegd. ### Waar kan Dogecoin voor worden gebruikt? Dogecoin is voornamelijk gebruikt als een fooisysteem op Reddit en Twitter om het maken of delen van hoogwaardige inhoud te belonen. U kunt Dogecoin krijgen door deel te nemen aan een community die de digitale valuta gebruikt, of u kunt uw Dogecoin krijgen van een Dogecoin-kraan. Een Dogecoin-kraan is een website die u een kleine hoeveelheid Dogecoin gratis geeft als een inleiding tot de valuta, zodat u kunt beginnen met communiceren in Dogecoin-gemeenschappen. ### Hoe kun je Dogecoin kopen? U kunt Dogecoin kopen of verkopen op elke beurs die de digitale valuta aanbiedt, deze op een beurs of in een Dogecoin-portemonnee opslaan en Dogecoin een fooi geven in alle gemeenschappen die Dogecoin accepteren. Voor de meest recente lijst met uitwisselingen en handelsparen voor deze cryptocurrency, klik op onze [market pairs tab] (https://coinmarketcap.com/currencies/dogecoin/).

Dogecoin (DOGE) kopen

Binance is een van de grootste en meest succesvolle cryptocurrency exchanges ter wereld. Ze staan bekend om hun grote aanbod aan coins en hun uitgebreide en gebruiksvriendelijke handelsplatform. Je kunt sinds korte tijd ook direct euro’s op Binance storten zodat je niet meer eerst Bitcoin op een Nederlandse exchange moet halen en deze naar Binance moet sturen.

Informatiebronnen

Dogecoin is een coin die beschikbaar is sinds 2013-12. Belangrijke use cases voor Dogecoin zijn onder andere: Mineable, PoW, Scrypt, Medium of Exchange, Memes, Payments. Meer informatie vind je op de officiële website van Dogecoin: http://dogecoin.com/.

Dogecoin converter

Schuiven naar boven