ᐅ DigiByte (DGB) kopen 2020 ᐊ

📈 DigiByte kopen op Bitvavo! 🇳🇱

DigiByte (DGB) prijs

Wat is DigiByte

### Wat is DigiByte? DigiByte is een open-source blockchain, gemaakt in 2013 en begin 2014 uitgebracht door DigiByte-oprichter Jared Tate. Het netwerk is gebaseerd op drie lagen: slimme contracten, gedecentraliseerde applicaties (DApps) en aanpasbare tokens. De middelste laag, het grootboek, is waar DigiByte digitale activa in het netwerk bestaan, terwijl de derde en onderste laag later de gedecentraliseerde knooppunten, de clientsoftware en hun communicatie herbergen. Een unieke factor van DigiByte zijn de vijf mining-algoritmen – Sha256, Scrypt, Skein, Qubit en Odocrypt – waarvan de geavanceerde moeilijkheidsaanpassing tot doel heeft de blockchain te beveiligen en te beschermen tegen kwaadaardige aanvallen. DigiByte heeft zijn eigen blokverkenner, DigiExplorer. DigiByte was de eerste grote altcoin die Segwit in april 2017 activeerde. In mei 2019 lanceerde DigiByte DigiAssets, een schaalbare tweedelaagoplossing bovenop de DigiByte-blockchain die de gedecentraliseerde uitgifte van activa, slimme contracten, digitale identiteit en andere functies biedt. ### Waar kun je DigiByte mijnen? DigiByte wordt alleen gemaakt door middel van mijnbouw, aangezien er bij de lancering geen tokens zijn gemaakt. Het heeft een limiet van 21 miljard munten, die allemaal in 2035 zullen worden gewonnen. Je kunt DigiByte solo of in een pool mijnen met behulp van een van de vijf mijnalgoritmen. ### Waar wordt DigiByte voor gebruikt? DigiByte kan worden gebruikt als betaalmethode, zoals een fiatvaluta of een waardeopslag. DigiByte-munten lijken ook op gas in Ethereum omdat ze het slimme contractnetwerk DigiAsset beheren. DigiByte kan worden opgeslagen op een centrale, of in een DigiByte-portemonnee. Voor de meest recente lijst met uitwisselingen en handelsparen voor deze cryptocurrency, klik op onze [marktparen-tab] (https://coinmarketcap.com/currencies/digibyte/).

DigiByte (DGB) kopen

Bitvavo is de grootste en tevens de goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland, voor zowel beginnende als ervaren crypto handelaren. Je kunt er meer dan 50 cryptovaluta verhandelen en je betaalt maximaal 0.25% handelskosten. Voor beginners is er een eenvoudige interface beschikbaar zodat je zonder enkele ervaring makkelijk en snel crypto coins kan kopen en verkopen. Een van de grootste voordelen van Bitvavo is dat je kan betalen met iDeal, Bancontact en Creditcard. Je ID wordt binnen enkele minuten (!) geverifieerd dus je kunt al snel beginnen met handelen!

Informatiebronnen

DigiByte is een coin die beschikbaar is sinds 2014-2. Belangrijke use cases voor DigiByte zijn onder andere: Mineable, PoW, Multiple, Medium of Exchange, Privacy, Payments. Meer informatie vind je op de officiële website van DigiByte: http://www.digibyte.io/.

DigiByte converter

Schuiven naar boven