Bitcoin bij Plus500 handelen?

BTCUSD koers: 10148.5

0.09
Verkopen
10093.4
Kopen
10148.5

* Demo account mogelijk

Handel nu in Bitcoin bij Plus500. Je kunt handelen in het meestvoorkomende Bitcoin / USD paar voor de grootste cryptocurrency ter wereld.

Waarom een CFD?


Geen commissie

Lage spreads

Hefboom tot 30:1

Short selling mogelijk

Hoe handel ik Bitcoin? (stap voor stap)

1) Maak een Plus500 Bitcoin account aan

Bitcoin handelen kan je eenvoudig doen via het handelsplatform van Plus500. Dit kan je doen vanaf je computer, maar ook via de iOS of Android app. Gebruik onderstaande link en maak een account (of demo account) aan. Het aanmaken en gebruik van een account is altijd volledig gratis.

Maak nu een Plus500 account aan Demo account

Of download direct de app:

iOS app store Android Play store Web browser

Wanneer je een account aangemaakt hebt kan je aan de slag met het demo account. Als je klaar bent om met echt geld te handelen kan je geld gaan storten; maar eerst moet je wat gegevens invullen.

2) Geld storten

Afhankelijk van of je in een "echt" account zit of in een demo account, klik je op Fondsen of Echt geld en doorloop hier het verificatieproces.

Bij de volgende stap worden er een aantal persoonlijke vragen gesteld, om aan Plus500 aan te kunnen geven of je voldoet aan de eisen om te handelen. Dit zijn vragen zoals "Heeft u al ooit aandelen verhandeld?" of "Wat is uw huidige arbeidssituatie?". Ook worden er vragen over uw inkomen gesteld. Let op dat dit grove schattingen mogen zijn.

Bij de laatste stap in het verificatieproces zal je een aantal zaken moeten uploaden:

  • Bewijs van adres (bijvoorbeeld een energierekening)
  • Identiteitsbewijs (paspoort of rijbewijs)

Ga nu naar Fondsen om daadwerkelijk geld te kunnen strorten op de door jou gekozen betaalmethode.

3) Plus500 Bitcoin handelen

Bitcoin kan je eenvoudig vinden onder het kopje Handelen en vervolgens bij Cryptovaluta.

Het minimum bedrag om in te zetten is 0,01 BTC, wat, afhankelijk van de koers, vaak tussen de €50 en de €150 waard is.

Bitcoin CFD handelen

Bitcoin CFD's hebben als voordeel dat je kunt inzetten op zowel een stijging als een daling. Ook is het mogelijk te handelen door gebruik te maken van een hefboom, waardoor je winst (maar ook je verlies) sneller gerealiseerd kunnen worden. Verder bieden de CFD's van Plus500 een aantal signficante voordelen ten op zichte van Bitcoin kopen op exchanges. Zo zijn er hier slechts zeer kleine spreads, wat inhoudt dat het verschil tussen koop en verkoopprijs erg klein is. Zo tellen kleine winsten dus ook meer mee. Daarnaast worden er geen commissies gerekend, zodat je meer winst of minder verlies maakt.

Ook worden er geen kosten gerekend voor het stortingen op het platform. Bij veel exchanges moet je bijbetalen voor extra koersinformatie, maar dat is hier niet het geval en alle data en real time noteringen en aandelenprijsen worden volledig gratis aangeboden. Voor het openen en sluiten van posities worden ook geen fees gerekend.

Is Plus500 betrouwbaar?

Je vraagt je misschien af hoe Plus500 winst kan maken ondanks dat ze nergens fees voor rekenen. De winst voor het bedrijf zit hem in de koop/verkoop spread. Dit zijn kleine, vooraf vastgestelde tarieven die je eenvoudig kunt inzien wanneer je aan het handelen bent. Als je op de handelspagina bent van je instrument naar keuze ga je naar de info sectie en daar zie je de fee staan bij "Fixed Spread". Verder zijn er geen verborgen kosten of verassingen wanneer je het platform gebruikt en ook de uitbetaling van je winsten is een snel en soepel proces.

Wat is een Bitcoin CFD?

CFD's, ofwel Contract for difference, worden vaak gezien als de snelste en eenvoudigste manier voor het handelen op financiële markten. Veel onderdelen die handelen op markten nu inefficiënt en duur maken worden door CFD's geëlimineerd, omdat er geen fysieke levering plaats hoeft te vinden. Hierdoor worden ook registraties, vertragingen en bewaarkosten vermeden.

Het is ook mogelijk om CFD's te handelen met een hefboom. Dit houdt in dat je grote sommen kunt verhandelen met een lage inzet. Voor particulieren is het mogelijk om tot 30x leverage in te zetten. Als je dus winst maakt is dit dertig maal zo hoog als dat je zonder hefboom handelt, dus je kunt in korte tijd veel winst maken. Let er op dat dit ook inhoudt dat je veel sneller je gehele inleg kunt verliezen.

Dividend wordt ook gewoon uitbetaald bij CFD's en worden direct verrekend naar je rekening. Stemrecht vanuit aandelen zijn niet te gebruiken. Je kunt niet meer geld verliezen dan op je rekening staat.

Extra mogelijkheden

Het platform biedt een groot aantal features die niet vaak of in ieder geval niet gratis terug te vinden zijn op andere exchanges. Zo kan je makkelijk een stop limiet of een stop loss en zelfs een trailing stop inzetten, zodat je automatisch je winst kan pakken of je verlies kan beperken. Deze stops zijn ook gegarandeerd dus je hoeft je niet af te vragen of er op dat moment kopers zijn voor je order. Voor deze marktgebeurtenissen kan je eenvoudig en gratis email meldingen instellen zodat je zelf niet telkens bij het platform in hoeft te loggen. Indien gewenst kijg je ook meldingen voor bewegingen van prijs, percentages en zelfs het sentiment van handelaren.

Indexen, aandelen, grondstoffen handelen

Naast cryptocurrencies biedt het platform ook duizenden andere financiële instrumenten. Zo zijn bijvoorbeeld alle aandelen van de AEX individueel te verhandelen, maar kan je er ook voor kiezen om het indexfonds Nederland 25 te kopen om de koers van de AEX te volgen.

Verder zijn er ook grondstoffen te verhandelen. Hierbij kan je denken aan goud, zilver of olie, maar ook aan grondstoffen zoals palladium, koper en katoen. Verwacht je dat bepaalde valuta gaan stijgen of dalen? Dan kan je er ook voorkiezen om valutaparen te kopen zoals EUR/USD of minder voorkomende paren zoals GBP/JPY.

Plus500 verificatieproces voor Bitcoin

Het verificatieproces bestaat uit verschillende onderdelen:

  • Vragenlijst
  • Uploaden van documenten

Voordat u het verificatieproces begint is het handig de volgende documenten of gegevens bij de hand te hebben:

  • Digitale kopie van uw paspoort of rijbewijs. Een identiteitsbewijs bevat o.a. een foto, identiteitsnummer, volledige naam, geboortedatum en vervaldatum.
  • Bewijs van adres. Dit kan een kopie van uw electriciteitsbedrijf zijn, maar ook een bankafschrift, creditcard afschrift, gas of water rekening, belasting brief etc. Het belangrijkste is dat uw woonadres hierop staat vermeld.

Over het bedrijf

Het bedrijf opereert vanuit kantoren in Londen in het Verenigd Koningrijk onder de naam Plus500UK Ltd. De FCA ofwel Autoriteit Financiële Markten heeft Plus 500 geautoriseerd en gereguleerd om Contracts For Differences aan te bieden en te verhandelen. Met duizenden financiële instrumenten die te verhandelen zijn is het bedrijf een van de snelstgroeiende financiële partijen ter wereld. Ook is het beursgenoteerd dus je kunt er aandelen van kopen. Dit is echter niet mogelijk op hun eigen platform. Ze streven er naar om `s werelds grootste CFD aanbieder te zijn, een voorloper in technologie en vooruitgang om zowel nieuwe als huidige klanten aan te trekken.

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 76,4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.