ᐅ Bitcoin Gold (BTG) kopen 2020 ᐊ

Bitcoin Gold (BTG) prijs

Wat is Bitcoin Gold

Bitcoin Gold (BTG) is een afsplitsing van Bitcoin die plaatsvond op 24 oktober 2017 in blok 419406.Bitcoin Gold veranderde het algoritme van Bitcoin’s proof-of-work van SHA256 in Equihash, waardoor gespecialiseerde mijnbouwapparatuur overbodig werd in een poging het Bitcoin-mijnbouwproces te democratiseren. BTG is een cryptocurrency met Bitcoin-fundamentals, gedolven op gewone GPU’s in plaats van op speciale ASIC’s. ASIC’s hebben de neiging om mijnbouw te monopoliseren aan een paar grote spelers, maar GPU-mijnbouw betekent dat iedereen weer kan mijnen – waardoor de decentralisatie en onafhankelijkheid wordt hersteld. GPU-mijnbeloningen gaan naar individuen over de hele wereld, in plaats van meestal naar eigenaren van ASIC-magazijnen, waardoor netwerkeffecten worden gecreëerd die Bitcoin vroeger had. BTG wil de crypto-ruimte uitbreiden met een blockchain die nauw compatibel is met Bitcoin (met SegWit en Lightning Network). maar zonder middelen zoals Bitcoin hashpower te gebruiken of te strijden om de ‘echte Bitcoin’-titel. Het team streeft ernaar een gastvrije ruimte te creëren voor nieuwe ontwikkelaars en nieuwe technologieën, voortbouwend op een bitcoin-basis. Als Friendly Fork wil het team een munt aanbieden die net zo gemakkelijk en vertrouwd is om te implementeren als Bitcoin, samen met ruimte voor nieuwe ideeën met het oog op het creëren van een bloeiende economie en ecosysteem.

Bitcoin Gold (BTG) kopen

Bitcoin Gold is beschikbaar op meerdere exchanges. Echter kan je niet op alle exchanges Euro’s storten, dus deze zal je eerst via een Nederlandse exchange aan moeten schaffen. Bitvavo is de grootste en tevens de goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland, voor zowel beginnende als ervaren crypto handelaren. Je kunt er meer dan 50 cryptovaluta verhandelen en je betaalt maximaal 0.25% handelskosten. Voor beginners is er een eenvoudige interface beschikbaar zodat je zonder enkele ervaring makkelijk en snel crypto coins kan kopen en verkopen. Een van de grootste voordelen van Bitvavo is dat je kan betalen met iDeal, Bancontact en Creditcard. Je ID wordt binnen enkele minuten (!) geverifieerd dus je kunt al snel beginnen met handelen!

Informatiebronnen

Bitcoin Gold is een coin die beschikbaar is sinds 2017-10. Belangrijke use cases voor Bitcoin Gold zijn onder andere: Mineable, Medium of Exchange, Payments. Meer informatie vind je op de officiële website van Bitcoin Gold: https://bitcoingold.org/.

Bitcoin Gold converter

Schuiven naar boven